You are currently viewing Ensomhed er et tabu.

Ensomhed er et tabu.

Den seneste krise har bragt problemet med ensomhed frem i lyset.

Ensomhed er et tabu. Noget vi ikke taler om, fordi vi måske tolker det som om at, hvis vi mærker ensomhed, ikke har styr på det eller er med på holdet. 

Men det er ikke tilfældet. Ensomhed er et slags grundvilkår, som når vi først erkender det, kan være en dør åbner til et mere ærligt og indholdsrigt liv.

Langt flere end du tror går rundt og føler sig ensomme. Det handler ikke om at være alene, men om at være ensom. Du kan have både mand (kone) og børn og et godt job, og alligevel føle dig ensom.

⋙⋙⋙

Den menneskelige ensomhed handler om at vi er blevet koblet fra vores indre forbindelse til vores åndelighed og spiritualitet og det giver ingen mening. For når vi ikke har den forbindelse, er vi nødt til at søge meningen udadtil. Så kommer det til at handle om vores arbejde, vores materielle besiddelser, vores sommerhus, osv.  

Du er således 100% afhængig af dine præstationer og succes i livet for at føle det meningsfuldt. Du har sikkert bemærket, at det alligevel ikke er nok (hvis du ikke er kommet dertil endnu, kommer det om lidt). 

En stor del af den vestlige verdens ensomhed handler om at den store mening fylder så lidt. Men nok om verden, det er alt rigeligt at skulle takle sin egen mening med livet, og det er uhyre vigtigt for at finde et indre ståsted i en usikker og utryg verden.

Kriser åbner for de indre sprækker og slipper det uforløste ud, det puster til gløderne så bålet bryder ud i lys lue. Med andre ord så kommer dit shit op til overfladen, når du bliver presset udefra. Men sprækken er også dér hvor lyset kan komme ind og vise dig en ny vej.

⋙⋙⋙

Corona krisen fjernede alt det ydre for en stund. Det har rystet manges hverdag. Rigtig mange fortæller alligevel, at det er noget af det bedste, der er sket fordi de ikke selv kunne finde ud af at lave det stop for at reflektere over livet. 

Andre har mødt krisen i både arbejds – og privatlivet og for os alle gæder det at den ydre identitet er blevet udfordret og hvordan vi takler det er individuelt. 

Måske står du her uden job, eller et anderledes arbejdsliv, parforholdet lider og hvad er op og ned, hvad vil du gerne have tilbage? – og hvad er du egentlig glad for har fået et skub?

Kriser presser os til at vågne op det gælder også denne. Alle kriser har to elementer i sig kaos og nye muligheder. Den her krise vil også vise dig, at du er noget uden alt det ydre, og at meningen med det hele skal du finde inde i dig selv.

⋙⋙⋙

Så måske sidder du stadig og kigger ind i alt det forsvundne eller måske øjner du et lysglimt, der lyser på en sti, der fører dig mod et mere spirituelt og enkelt liv.

Med spirituelt mener jeg et liv hvor du inddrager din ånd og din sjæl samtidig med at din fysiske krop og handlekraft udlever dine drømme passer dagens gøremål. 

Jeg har mødt mange af livets kriser – ligget krøllet sammen i kaos men på en eller anden måde har jeg kunne dreje hovedet på det rigtige tidspunkt og øjne lyset for enden af tunnelen.

Taler dette til dig?

⋙⋙⋙

Ønsker du også at bruge denne forandringstid til at træffe nye gode valg om dit liv?

Vil du have mere kontakt til din spiritualitet?

Har du brug for støtte til at gå din nye indre vej?

⋙⋙⋙

I mit arbejde med coaching tager jeg udgangspunkt i livets stopklodser og peger på de væsentlige forandringsmuligheder og en vej fremad.

Hvis dette taler til dig kan det være at du har lyst til min coaching og støtte i din proces. Send mig en mail eller en PB hvis dette taler til dig så kan vi tage en uforpligtende snak om hvordan jeg kan være et bidrag til dig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.