You are currently viewing Når livet skubber til os, er det en invitation.

Når livet skubber til os, er det en invitation.

Har livet også skubbet til dig de sidste måneder?

Oplever du at have mistet eller er ved at miste dele af en virkelighed, der før synes indlysende og som det rigtige?

Enhver personlig rejse starter med et skub.

Det, du troede var trygt, kan med et lyn nedslag blive taget fra dig, uden at kunne gøre noget for at stoppe det. Således giver det komfortable liv os en  falsk tryghed. Vi hviler på “falske forudsætninger”, når vi tror, at vi med vores menneskelige vilje og overlegenhed kan styre og få det, som vi ville have det. 

Så kommer det som et chok, når livet skubber.

Efter at have mistet min mand i 2016 og være blevet alene efter 27 års samliv, har det sværeste været at acceptere det nye. At se det gamle forsvinde og modtage det nye har, naturligt nok, været fyldt af sorg og modstand. 

Men jeg har også indset, at smerten gør allermest ondt når jeg forsøger at holde fast i noget, der ønsker at forandres, nemlig mit fremtidige liv.

Det har jeg lært meget af.

Det er blevet så tydeligt at når jeg endelig lader slippets bølge rulle ind over mig, åbner der sig en vej og et lys bryder frem, der giver mig nye valg som;

⇰  Jeg vælger at se situationen  som en invitation til at kunne træffe nye valg

⇰  Jeg vælger at se situationen som en hjælpende hånd til at give slip på ting, adfærd og tankemønstre (endda personer), som jeg ikke kunne finde ud af at gøre før.

⇰  Jeg vælger at se hændelserne i mit liv, som en fremstrakt hånd til at kalibrere tab og forandring i mit sind, så min sjæl kan brænde sit lys uden angsten for hele tiden at miste.

Den holdning og adfærd er også mere og mere tydelig  i min coaching af andre, fordi flere og flere står i samme situation, med den foranderlige verden vi befinder os i. Det er trygt og  bekræftende i at gå vejen sammen med én, der har gået den før. (Interesset i coaching – så er linket her: https://chalottefruergaard.dk/book-session/)

Den største gave vi kan give os selv er at lære at forstå livets foranderlighed og at noget skal forgå og flytte sig for at noget nyt kan spire frem. Det skal forstås med hjertet og ikke ved at læse det i en bog. Det hjælper livet os med.

Livet har skubbet til mange i forbindelse med at verden lukkede ned i marts 2020.

Der ligger nogle nye skridt foran os nu hvor verden har forandret sig og, ikke ser ud til at vende tilbage til det normale. De her tre skridt er, efter min erfaring de aller vigtigste at lære at gå:

  1. ikke at forsøge at flygte fra den virkelighed, der har ramt dig, men se den i øjenene.
  2. Træk vejret, gå ud i naturen, vær stille og få tid for dig selv.
  3. Lyt til din indre stemme, hvad er det rigtige for mig nu?, det rigtige for min familie og det rigtige for verden?

Det at solen alligevel står op hver morgen, og fuglene synger, giver mig en ydmyghed, der når den rammer mit hjerte, giver mig en forsikring om at det sandeste i verden er tingenes foranderlighed  og at er altid kommer en ny dag.

Det giver mig mod på at være mere ydmyg, vågen og venlig mod mig selv og andre, mens jeg går skridtene.

Kærligst Chalotte Inannah

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.